Visum en paspoort informatie

Voor de meeste mensen is het zeer eenvoudig om naar Peru te komen om Spaans te leren, vrijwilligerswerk te doen en om te reizen! Hier kan je opzoeken of je een visum nodig hebt, informatie over je paspoort en immigratie kwesties.

Paspoort voor Peru

paspoort PeruOp een paar uitzonderingen na is een visum niet vereist voor toeristen om Peru binnen te komen. En er zijn slechts een paar eisen om het land in te komen.

  • Je paspoort dient geldig te zij voor ten minste een half jaar na het binnenkomen van het land.
  • Je moet tenminste 2 lege pagina ‘s in je paspoort hebben voor de stempels / visa.
  • Je moet een terugvlucht kunnen laten zien, of een ander willekeurig ticket kunnen laten zien waaruit blijkt dat je het land verlaat in de komende 183 dagen. Dit kan dus ook een buskaartje naar Chili of een vliegticket naar Bolivia zijn. Dit is alleen nodig als je per vliegtuig in Peru aankomt. Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om dit bij jou te controleren. Dus heb je geen ticket om het land weer uit te gaan, dan moeten zij je weigeren om aan boord te gaan voor je internationale vlucht naar Peru. Als je geluk hebt en ze laten je aan boord dan is het oke. In Peru wordt dit niet gecontroleerd. En als je over land komt dan is dit dus sowieso geen probleem.

Toeristenvisum

Toeristenvisum PeruMensen uit een heleboel landen hoeven geen toeristenvisum voor Peru aan te vragen. Als je uit een van deze ¨visa vrije landen¨ komt, dan ga je gewoon naar Peru en vul je een formuliertje in, dat je meestal al wordt verschafd tijdens je vlucht naar Peru. Dan krijg je toeristenvisum, een stempel in je paspoort. Dit toeristenvisum is geldig voor 30 tot 183 dagen. Je vult ook een kaartje in, de zogenaamde Tarjeta Andina de Migración. Deze kaart wordt afgestempeld en moet je weer inleveren wanneer je Peru verlaat. Wees voorzichtig en verlies deze kaart niet, want dan moet je een boete betalen. That´s it!

Beschik je over een paspoort van een van de volgende landen, dan hoef je niets te doen voor je toeristenvisum. Je ontvangt een stempel in je paspoort bij aankomst in Peru: Europese Unie en Zwitserland, VS, Canada en Mexico, alle Zuid-Amerikaanse landen, Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Israël, Japan, Laos, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Thailand en Zuid-Afrika.

Voor bijna alle Afrikaanse landen, sommige Midden-Amerikaanse landen en de meeste Aziatische en Oost-Europese landen moet je je visum regelen voordat je naar Peru komt.

Als je op een toeristenvisum in Peru bent, dan mag je geen juridische documenten als een arbeidsovereenkomst tekenen, onroerend goed verwerven of een appartement huren. Je moet een toestemming verkrijgen om contracten te mogen ondertekenen, anders zijn de ondertekende papieren niet wettelijk geldig. Je kunt deze vergunning regelen bij het kantoor van de migratiedienst.

Duur van toeristenvisum voor Peru

Duur van toeristenvisum voor PeruEen toeristenvisum is geldig voor een maximum van 183 dagen. Dit is ook het jaarlijks maximum. Dus je kunt in Peru als toerist maximaal 183 dagen per jaar verblijven. Dus na de 183 dagen, kan je niet de grens over gaan en je visum vernieuwen. Voorheen was dit wel mogelijk, je kon bijvoorbeeld een weekendje naar Bolivia of een ander land gaan en terugkeren naar Peru en dan kreeg je een nieuw toeristenvisum. Maar het maximum is tegenwoordig 183 dagen per jaar, dus dat is niet meer mogelijk. Als je een visum krijgt bij binnenkomst in het land van bijvoorbeeld 90 dagen, dan kun je nog een border hop doen. Bij terugkeer in Peru kunnen ze je een nieuw visum voor maximaal 93 dagen (183 -/- 90) dagen geven.

Als je toeristenvisum is verlopen, dan krijg je een administratieve sanctie. Bij het verlaten van het land zal je een boete van $ 1 USD per dag moeten betalen voor elke dag die je het visum hebt overschreden. Dus als je een visum had voor 90 dagen en je bent 100 dagen gebleven, dan ben je 10 dagen te lang gebleven. Dan moet je dus $10 USD boete betalen. Je kunt deze vergoeding betalen in de “Banco de la Nación” (bijvoorbeeld bij de luchthaven). Daarna krijg je je exit-stempel en kun je Peru verlaten. Dus als je te lang bent gebleven, zorg er dan dus voor dat je Amerikaanse dollars contant bij je hebt en dat je goed op tijd naar de luchthaven gaat, anders zou je door deze vertraging je vliegtuig kunnen missen!


Wat voor soort visum heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten visa. De meest voorkomende is het toeristenvisum, voor als je een land als toerist bezoekt. Maar als je Peru in wilt met een ander doel, kan het nodig zijn om een ander type visum aan te vragen zoals een werkvisum, studentenvisum of een zakenvisum. Of voor een sport-toernooi, voor een bezoek aan familie, om te genieten van je pensioen in Peru of voor religieuze doeleinden om er een aantal te noemen. De meesten van jullie zullen Peru willen ingaan om Spaans te leren, vrijwilligerswerk te doen of voor een stage of toerisme. Wij zullen een uitleg geven welk visum je nodig hebt voor welk doel.

Cursus Spaans in Peru

studentenvisum Peru

Als je naar Peru komt om Spaans te studeren, dan doe je dat op een toeristenvisum. Iedereen die naar Peru komt om de Spaanse taal te leren voor een periode van maximaal 183 dagen, zal dat doen op een toeristenvisum. Studenten uit de meeste landen hoeven niets te doen voor een toeristenvisum. Je hoeft alleen maar naar Peru te gaan en dan krijg je een stempel in jouw paspoort en that´s it.

Als je langer dan 30 dagen verblijft, geef dat dan aan bij aankomst in Peru (meestal op het vliegveld van Lima) aan de douaneambtenaar. Vertel de douanebeambte de datum van jouw terugvlucht zodat ze jou het visum kunnen geven voor de tijd die jij nodig hebt (maximaal 183 dagen). Als je niets zegt, dan geven ze je vaak de standaard 30 dagen die voor de meeste toeristen prima is. Dus als je van plan bent om 3 maanden in Peru te blijven, vertel dat dan aan de grens en de douanebeambte geeft je dan een visum voor 3 maanden. Het is jouw recht (wettelijk) om een visum tot 183 dagen te ontvangen, dus je hoeft niet nerveus te worden om daarom te vragen!

Als je voor een periode langer dan 183 dagen wilt studeren, dan heb je een studentenvisum nodig. Dit is iets dat je zal moeten regelen voordat je naar Peru komt. Over het algemeen, wordt een studentenvisum alleen gegeven voor het studeren aan een universiteit in Peru, maar uitzonderingen kunnen worden gemaakt. Studentenvisa zijn voor 90 dagen, maar je kunt ze verlengen bij het kantoor van de migratiedienst.

Spaans programma’s in Cusco

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is onbetaald, dus daar hoef je geen werkvisum voor. Dus je kunt je vrijwilligerswerk op een toeristenvisum doen. Daarom kun je als vrijwilliger alleen voor een maximum van 183 dagen (per jaar) in Peru aan het werk.

Vrijwilligerswerk in Cusco

Stage plaats

stage in CuscoNormaal gesproken doe je je stage in Peru op een toeristenvisum. Dit is geen probleem aangezien je normaal gesproken geen salaris zal ontvangen voor je stage. Zoals in de meeste landen kunnen buitenlanders geen betaald werk verrichten zonder een werkvisum. Maar werkvergunningen zijn duur en hoogstwaarschijnlijk kunnen ze je geen werkvergunning bieden voor een stage omdat je waarschijnlijk niet aan de eisen (zoals minimaal een jaarcontract) zal voldoen. Dus geld verdienen tijdens je stage is geen optie in Peru. Dus zal je de stage op een toeristenvisum doen. Daarom kan een stage maximaal 183 dagen duren.

Als je een stage van meer dan 183 dagen wilt doen, dan is dat moeilijk. De immigratie wetten zijn niet echt duidelijk hierover. Maar je zou de mogelijkheid kunnen onderzoeken om hiervoor een studentenvisum aan te vragen. Je moet dit type visum reeds in het land van jouw nationaliteit aanvragen bij de Peruaanse ambassade of het consulaat. Dus laat je daar goed informeren.

Meer informatie over een stage in Peru

Werken in Peru

werk visumAls je erin slaagt om een betaalde baan te krijgen, en je wilt voor ten minste een jaar in Peru verblijven, dan dien je een werkvisum te verkrijgen. Een werkvisum kent een eis van minimaal een contract van 1 jaar en de eis van een minimumloon. Het is niet gemakkelijk om een betaalde baan te krijgen, want de Peruaanse bedrijven kunnen slechts 1 buitenlander inhuren op elke 5 werknemers. Maar er zijn uitzonderingen, als je iets kunt wat een Peruaans niet kan. Denk hierbij aan een bepaalde specialiteit, een taal die niet veel mensen in Peru kunnen spreken (zoals communicatie met Nederlandse klanten voor een reisbureau in Cusco) of een native English teacher. Je zal meestal bewijs moeten leveren middels vertaalde en gelegaliseerde documenten, certificaten en diploma’s.

Hoe krijg ik een werkvisum

Voor de meeste mensen zal het min of meer als volgt verlopen… je komt Peru binnen op een toeristenvisum. Je krijgt een baan aangeboden of je vond er al een voordat je naar Peru ging. En ze willen je een formeel contract bieden voor ten minste een jaar. Dan ga je naar ¨Migraciones¨ en vraag je een werkvisum aan.

Eisen veranderen de hele tijd, dus je zal even moeten gaan en hen om de meest recente eisen moeten vragen. Maar je zal wat betalingen moeten doen voor je werkvisum, ongeveer $250 USD in totaal. Normaal gesproken duurt het een paar maanden en je zal een keer naar Lima moeten gaan tijdens het proces. Dus vanuit Cusco, kunnen de totale kosten gemakkelijk tot over $500 USD oplopen. Vaak zal jouw werkgever je helpen met het papier werk, want zij zullen een deel ook zelf moeten doen zoals het formaliseren van jouw arbeidsovereenkomst op het ¨ministerio de trabajo¨.

Als je eenmaal een werkvisum hebt dan kun je deze jaarlijks verlengen (wel moet je bewijzen dat je nog steeds een baan hebt) met wat papierwerk dat je kunt doen bij elke migraciones, bijvoorbeeld in Cusco. Jaarlijkse kosten zijn ongeveer $30 USD daarvoor.

Bekijk of we een interessante baan voor je hebben bij Mundo Antiguo Spaanse school!

Werk voor Mundo Antiguo

Migraciones

Migraciones, de (im)migratiedienst kan je met bepaald papierwerk helpen, bijvoorbeeld met het verkrijgen van een werkvisum of met het verkrijgen van een vergunning om juridische documenten te ondertekenen. In principe moet je er naartoe te gaan wanneer je iets moet doen met betrekking tot visa of immigratievraagstukken en formaliteiten. Voor alles met betrekking tot je paspoort moet je de ambassade of het consulaat van jouw land opzoeken in Peru.

Het hoofdkantoor van de migratiedienst is in Lima: directoraat-generaal van de Peruaanse immigratie en naturalisatie, Avenida España 734, Breña, Lima.

Er is een migratiekantoor in Cusco en dat doet het meeste van de formaliteiten en kan je helpen met het meeste papier werk. Het adres is Avenida el Sol 612, Cusco.

Het Peruaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft een volledige lijst van de visumplichten per land. Zoek dit aub even zelf op. We moesten de link naar deze informatie verwijderen omdat ze nogal vaak de locatie van deze gegevens wijzigen…


Ambassade

Consulaat of de ambassade van jouw land in Peru

Peru visumAls je jouw paspoort verliest, als je formaliteiten moet afhandelen met jouw land van herkomst of als je een noodsituatie hebt, dan moet je contact opnemen met de ambassade of het consulaat van jouw land in Peru. De meeste zijn gelegen in Lima, maar Cusco heeft ook consulaten van veel landen dus check waar de jouwe zich bevindt.

Peruaanse consulaat of ambassade in jouw land

Als je een visum moet aanvragen (elk visum niet zijnde het toeristenvisum), neem dan contact op met de Peruaanse ambassade of het consulaat in jouw land voordat je naar Peru gaat. Ook als je de nationaliteit bezit van een land waarvan je van tevoren je toeristienvisum moet regelen (bijvoorbeeld de meeste Afrikaanse landen) dan moet je voordat je naar Peru komt altijd al contact opnemen met de Peruaanse ambassade of het consulaat in jouw land of degene die het dichtstbij is.

Disclaimer:

Deze informatie is onder voorbehoud. We geven geen garantie over de juistheid of volledigheid daarvan en, voor zover maximaal is toegestaan, wijzen wij alle aansprakelijkheid af die voortvloeit uit het gebruik ervan. Neem contact op met de Peruaanse ambassade in jouw land voor de laatste informatie. Immigratiewetten en visumregels veranderen vaak in Peru.

Neem contact met ons op

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedininstagrammailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedininstagrammail